«

»

Predstavnici Gospodarske stranke na programskoj konvenciji HSP AS

program_konvencija_hspas28022015_1

U ime nazočnih gostiju prigodu da se obrate našem skupu iskoristili su predsjednik Gospodarske stranke Stjepan Gnječ, politička tajnica HSLS-a Dorica Nikolić te u ime brojnog izaslanstva HČSP-a njihov predsjednik Josip Miljak. Prije predstavljanja programa skup je pozdravio međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač.

Povodom 119. obljetnice smrti Oca Domovine dr. Ante Starčevića održana je Programska konvencija HSP AS u Zagrebu. Održana je pred više od 150 izaslanika i gostiju dana 28.02.2015. u Kongresnom centru FORUM Zagreb (dvorana Ljude), Radnička cesta 50, centar Green Gold sa početkom u 11,00 sati. Na programskoj konvenciji istaknuti stručnjaci HSP AS u 10 cjelina predstavili su program HSP AS za oporavak posrnulog Hrvatskog gospodarstva te za boljitak svih građana Hrvatske.

Svi predavači i govornici istaknuli su kako se radi o jednom od najkvalitetnijih programa dosad viđenih u Hrvatskoj koji je kompatibilan sa programima svih stranaka Domoljubne koalicije. Njegova snaga i kvaliteta garancija su da će isti biti implementiran u zajednički program koalicijskih partnera te da će svakako zaživiti nakon pobjede na predstojećim parlamentarnim izborima i micanja s vlasti aktualne, nesposobne, antihrvatske i antikršćanske vlasti Zorana Milanovića.

Programskoj konvenciji nazočili su i obratili se najviši dužnosnici HSP AS na čelu sa predsjednikom stranke prof. Ivanom Tepešom, politička direktorica HSLS-a Dorica Nikolić, predsjednik Gospodarske stranke Stjepan Gnječ te u ime strateškog partnera HDZ-a njihov Međunarodni tajnik dr. Miro Kovač.

U ime Organizacijskog odbora Programske konvencije HSP AS nazočnima se uvodno obratio politički tajnik HSP AS Željko Bokulić ing., koji je naglasio značaj izrade Programa kako za stranku, tako i za čitavu Domoljubnu koaliciju.

U svojstvu domaćina izaslanicima i gostima obratio se predsjednik stranke prof. Ivan Tepeš naglašavajući kako HSP AS kroz 10 ključnih točaka našeg Programa predlaže rješenja za izlazak zemlje iz krize. Podsjetio je još jednom kako će naš program u cijelosti ili po segmentima biti i usklađen s gospodarskim i drugim programima kako HDZ-a, tako i ostalih koalicijskih partnera u Domoljubnoj koaliciji. „Možemo slobodno reći kako ovom Programskom konvencijom HSP AS započinje svoju predizbornu kampanju koja će rezultirati dvotrećinskom pobjedom na nadolazećim parlamentarnim izborima“, rekao je prof. Ivan Tepeš.

“Programska konvencija HSP AS odgovor je svima koji tvrde da je pravaštvo mrtvo, a mi vidimo da je itekako potrebno i danas. Pravaštvo je ono što mi sada radimo, a ne ono što neki pokušavaju postrojavanjima i slikama koje narušavaju ugled pravaštva”, izrazio je prof. Ivan Tepeš nezadovoljstvo velikim interesom HRT-a za marginalnu performansu A-HSP-a, umjesto da poprati konkretna rješenja kako za gospodarstvo, tako i za društvo u cjelini koja je HSP AS predstavio.

U ime nazočnih gostiju prigodu da se obrate našem skupu iskoristili su predsjednik Gospodarske stranke Stjepan Gnječ, politička tajnica HSLS-a Dorica Nikolić te u ime brojnog izaslanstva HČSP-a njihov predsjednik Josip Miljak. Prije predstavljanja programa skup je pozdravio međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač. Prenio je pozdrave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, dobre želje za uspješnim radom naše konvencije te zahvale predsjedniku HSP AS prof. Ivanu Tepešu, glavnom tajniku Peri Ćoriću te HSP AS u cijelini na iznimnom doprinosu u svim zajedničkim političkim pobjedama, a posebice na ostvarenoj pobjedi kada je naša zajednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović izabrana za predsjednicu RH. Najavio je predstavljanje programa HDZ-a koje će se održati u hotelu „Westin“ 02.03.2015. kojemu će nazočiti snažno i brojno izaslnastvo HSP AS te korake koji slijede iza toga. Oni su usklađivanje zajedničkih programa, te iznalaženje najstručnijih i najsposobnijih kandidata s kojima će Domoljubna koalicija zatražiti povjerenje birača, a kasnije i preuzeti odgovornost upravljanja državom.

Uvodno predavanje djelo je dr. sc. Vlatke Vukelić u kojem je predstavljena tema „Povijest pravaške misli, implementacija nauka dr. Ante Starčevića u 21. stoljeću“. Riječ je o predstavljenim poveznicama kojima se dokazuje potreba djelovanja po načelima pravaštva kako je učio Otac Domovine te je na taj način razotkrivena loša podvala o pravaštvu kao ideologiji koju je vrijeme pregazilo.

Jedna od temeljnih vrijednosti koju HSP AS itekako djeluje svakako je obitelj. Prilike za prosperitet hrvatske obitelji predstavili su Božena Župan dipl. bibl.,  Vladimir Kovačević dipl. ing. te mr. Tomislav Šarić u okviru teme „Obitelj – temelj društva i budućnosti Hrvatske“.

Kao iskusan i uspješan poduzetnik koji većinu svoje proizvodnje plasira na inozemna tržišta dopredsjednik stranke Dario Marenić kroz temu „Hrvatska, prijatelj poduzetniku“ identificirao je probleme poduzetništva i obrta, birokratske zapreke, ali i ponudio konkretna rješenja.

Kroz „Smjernice gospodarskog oporavka“  mr. sc. Dražen Majstrović predstavio je makroekonomske korake potrebne za izlazak hrvatske iz dugotrajne krize.

Kao prva stranka koja visoko na listu prioriteta stavlja otoke HSP AS na svojoj je konvenciji imao i temu „Otoci – hrvatsko nacionalno blago“ kroz koju je Andreja Baraba prof. prezentirala održiv smjer razvoja našeg kapitalnog blaga što otoci i jesu.

Kroz temu „Vratimo hrvatskom selu osmijeh“  Jurica Jašinski predstavio je učinkovite modele upravljanja hrvatskim agrarom, ali i šumarstvom, lovstvom te ostalim srodnim područjima koja su zahvaljujući nesposobnom upravljanju pretvoreni u mrtve kapitale.

Dario Markovinović dipl. ing. predstavio je energetska rješenja kroz temu „Energetika i obnovljivi izvori energije“, dok je „Načela i preporuke opstojnog razvoja“ prezentirao prof. dr. sc. Jozo Rogošić.

„Perspektive odgojno-obrazovnog sustava“ djelo su docenta dr. sc. Mirka Lukaša i njegovog tima, dok se na temu „Značaj hrvatskog iseljeništva za Hrvatsku jučer, danas i sutra“ osvrnuo dr. sc. Marin Sopta koji je kao i svi njegovi prethodnici ponudio stvarna rješenja.

Predstavljajući svoje programske smjernice svi izlagači su pokazali kako HSP AS ima izuzetne strateške potencijale kojima se nude rješenja za probleme za koje hrvatsko društvo već desetljećima ne pronalazi odgovore. Isto tako, detaljnim pristupom, osim strateških kapaciteta HSP AS je pokazao kako posjeduje i operativne potencijale čime svima dokazuje kako je stranka već sutra sprema sudjelovati u vlasti i uspješno provoditi program Domoljubne koalicije koji će svakako sadržavati i smjernice predstavljene na ovoj Konvenciji.

Izvori: HRTDirektnoRadio NGČapljinaSlobodaNarod;

http://hspas.hr/index.php/novosti/item/909-hsp-as-na-programskoj-konvenciji-predstavio-u-10-tocaka-program-za-boljitak-hrvatske